Főnix Gold FC - Veszprém U17 bajnoki mérkőzés

Február 17-én a 7.forduló elmaradt bajnoki mérkőzését játszottuk le a Főnix Parkban. Tökéletes futball időben a Veszprém csapatát fogadtuk. Már az első pillanattól kezdve éreztettük az ellenféllel, hogy nem leszünk kellemes vendéglátók és nagy nyomást helyezve rájuk, már az ő térfelükön igyekeztünk labdát szerezni és akaratunkat rájuk erőltetni. Ez az esetek többségében sikerült is, így az első 15. percig több alkalommal is az ellenfél kapusával álltunk szemben, de sajnos a Krán, Mohai, Somodi hármasból egyik sem talált a kapuba. A helyzeteket végül a 43.percben sikerült gólra váltanunk. Jófejű végzett el egy szabadrúgást a térfél közepéről, amire Somodi Levente érkezett jó ütemben és beállította az első félidei eredményt, 1:0.

A második félidőt egy 10 perces rövidzárlattal kezdtük, ami elegendő volt a jó erőkből álló Veszprém csapatának, hogy megfordítsa a mérkőzés állását 1:2. A helyzeten az sem segített, hogy a második gól után, sérülés miatt, változtatást kellett eszközölni. Nagy akarásnak nyögés a vége. Tipikus eset, hogy hátrányban a játékunk kapkodóssá és pontatlanná válik, még akkor is, amikor ellenfelünk erre nem kényszerített rá.

Így a döntő szituációkban a helyzeteket ismét nem tudtuk gólra váltani. Ahelyett, hogy egalizáltuk volna az eredményt, mi kaptunk ismét gólt egy óriási védelmi hibából. Vélemény szerint ez a gól megfogta a csapatot, míg ellenfelünket felpörgette. Ennek ellenére még így is számos alkalommal vehettünk volna be az ellenfél kapuját, de gólt már nem sikerült szereznünk. A Veszprém csapata a 85. percben még egy gólt szerzett, ezzel beállítva a 1:4-es végeredményt.

Véleményem szerint sokkal több volt ebben a mérkőzésben az eredmény ellenére. Sajnos a döntő szituációkban mi hibáztunk, míg ellenfelünk kihasználta a helyzeteit. A cserejátékosaink sem tudtak annyit hozzátenni a mai naphoz, mint amire számítottam. Mivel gólra játsszák ezt a játékot, így megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Veszprém csapata. Mi csináljuk tovább a dologunkat és készülünk a következő szombati bajnoki mérkőzésre az Érd csapata ellen.

Bognár Imre, utánpótlás edző

Szponzoraink

 
FŐNIX KUPA2019 TÉL Meghívó letöltése