A Főnix FC U15-ös csapata Sopronban kezdte meg a tavaszi szezon küzdelmeit.

Egy jól szervezett soproni csapat fogadta a fehérvári legényeket. A 10. percben egy baloldali szabadrúgást követően Fazekas lőtte a kapuba a labdát, 0-1. Küzdelmes mérkőzést vívott a két csapat. A Főnix részéről sok technikai hiba és sok pontatlan passz jellemezte a mérkőzést. A kidolgozott helyzetek és lehetőségek pedig rendre kimaradtak. A vendégek habár irányították a mérkőzést, a félidei eredmény nem változott. A második félidőben, a helyzetek kidolgozása után, máegszületett a vendégcsapat 2. gólja. Kovács Dominik középre passzolt labdáját Weisengruber lépte át és a hosszú oldalon érkező Mándity a kapuba passzolt, 0-2.

Ezzel a góllal viszont nem nyugodhatott meg a vendégcsapat mert pár perccel később egy középről felívelt labdára mind a védők, mind a kapus rosszul mozdult ki és a játékszer Kovács-Vass Dánielről a kapuba pattant, 1-2.

Szerencsére ez a gól nem fogta vissza a vendégeket mert a következő támadásból (szögletből), Kertész Levente fejelt közelről a kapuba, 1-3.

A 63. percben le is zárta a vendégcsapat a mérkőzést, a csereként beállt Zvezdovics Bence talált a kapuba, 1-4.

A végeredményt, keretbe foglalva a mérkőzést, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Fazekas állította be aki 24m-ről nagy gólt lőtt a bal felső sarokba, 1-5.

A Főnix fiataljai megérdemelten nyertek a szervezetten és végig jól futballozó soproni U15-ös csapat ellen.

Jók: Acsai,Kertész,Fazakas

Megkezdődtek az MLSZ U-15 regionális kiemelt bajnokság küzdelmei. Az első fordulóban a Főnix FC csapata a Sopront fogadta.

Soproni rohamokkal kezdődött a mérkőzés, a kicsit megilletődött hazaiak viszont jól állták a sarat és a 8. percben a vezetést is megszerezték Füredi révén. Percről percre folyamatosabb lett a játék és a hazaiak átvették az irányítást, aminek két gyors gól lett az eredménye. Egy lepattanót Rostás értékesített, majd Füredi beadását Weisengruber lőtte a kapuba. Mándity végképp lezárhatta volna a mérkőzést, de mindkét ziccerét kihagyta. Így 4-0 maradt a félidő.

A második felvonásban sem változott a játék képe.  hazai csapat többet birtokolta a labdát és folyamatosan dolgozta ki a helyzeteit, de a bomba formában védő Ferenczi Gáspár sorra hatástalanította ezeket a kisérleteket. Füredi ment el a bal oldalon és a középre lőtt labdájára Rostás érkezett, ezzel megszerezve csapata ötödik találatát. A vége előtt 10 perccel a csereként beállt Borbély fejezett be egy támadást, így kialakítva a 6-0-ás végeredményt.

A végig sportszerű mérkőzésen a hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot a végig jól és szervezetten játszó Soproniakkal szemben.

Pavlik József, Vezetőedző

Zuhogó esőben kezdődött a találkozó és a hazaiak nagyon belevetették magukat a küzdelembe. Az első helyzetet is ők alakították ki, de Papp Krisztofer akkor még a kapu mellé lőtte a labdát.

Nyomás alatt volt a sárbogárdi kapu. Sarok Zsombor 4 méterről a jobb oldali kapufát találta telibe. Végül góllá érett a hazaiak fölénye. Kertész passza után Papp elé került a labda, aki 5 méterről a bal felső sarokba bombázott. 1-0.

Támadásban maradt a Főnix csapata. Adorján lépett ki egy labdával és a kapus fölött elegánsan a hálóba emelt, 2-0. A második félidőben egy teljesen más Sárbogárd jött ki a gyepre, ami megzavarta az addig jól futballozó Főnixeseket. Ennek ellenére Patkós gyömöszölt be egy labdát a tizenhatoson belülre, ami a kimozduló kapuson felpattant és Jófejű 5 méterről a kapuba fejelt, 3-0.

A Sárbogárdiak rendre dolgozták ki a helyzeteiket és az egyik támadás végén sikerült gólt szerezniük, 3-1. A vendégek továbbra is támadásban maradtak, míg a hazaiak csak védekeztek. A hátralévő időben sikerült megőrizni a vezetést és az első félidőnek köszönhetően megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai csapat.

Főnix U15-Csepel

Egy betegségektől megtizedelt ellenfél ellen léptünk pályára. Úgy éreztem, hogy ez a tabella hátsó részéhez tartozó csapat túl szeretett volna lenni a mérkőzésen. Jól játszottunk, ezáltal lehetőség nyílt a játékhelyzetek gyakorlására. Végeredmény: 6:1.

Kelen-Főnix U15

Rangadónak számító mérkőzésen léptek pályára a Főnixesek. Az első helyezett Kelenhez látogattunk. Dinamikus mérkőzést játszottunk és az elejétől fogva az ellenfélre tudtuk kényszeríteni a játékunkat. Élesek és koncentráltak voltunk és jól működtünk csapatként. Gratulálok. Végeredmény: 0:4.

Ikarus -Főnix U15

Egy barátságtalan hideg időben sikerült nyerni. Csapatunk egyik erőssége, hogy gyengébb játékkal is tudja a mérkőzéseket hozni. Ez a mai napon is így volt. Tompák voltunk és pontatlanok. Harcos és kellemetlen ellenféllel játszottunk. Tettük a dolgunkat, de pluszt nem tudtunk hozzáadni. Végeredmény: 0:4.

Főnix U15-Érd

Egy edzőmecssel felérő bajnoki forduló volt. Abszolút a saját akaratunk dominált. Szép megoldásokat alakítottunk ki. Ez a találkozó szintén egy jó gyakorló mérkőzésnek felelt meg. Végeredmény: 9:0.

Iváncsa-Főnix U15

Egy nehéz meccsre számítottam az őszi fordulóból kiindulva. Fizikálisan erős, agrasszív játékosok alkotják az ellenfelet. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, 5 perc alatt 3 gólt tudtunk szerezni. Ez meghatározta az egész találkozót. Rendkívül pontosan, gyorsan, jól játszottunk és a helyzeteinket értékesíteni tudtuk. Gratulálok. Végeredmény: 1:9.

Budafok-Főnix U15 

Azt hiszem a vendéglátóink sem számítottak erre az eredményre és egyben ekkora mezőnyfölényre. A melegítésnél érezhető volt, hogy a fiúk megint egy jó mérkőzést fognak játszani. Jól működtek a csapatrészek, gyorsak és stabilak voltunk. Összegségében nagyon örülök a fiúk eddigi teljesítményének. Az őszi idényt elkönyvelem annak, hogy vissza kellett szokniuk az én személyiségemhez és az elképzeléseimhez. Jó úton haladnak a céljaik felé, bár sok mérkőzés van még hátra. Ha sérülés és betegség nem szól közbe, akkor szép nyarunk lehet. Sok sikert!  Végeredmény: 0:10

Értékelt: Lehoczky Zoltán, utánpótlás edző

A mérkőzés 7. percében Büki tálalt Jófejű elé, aki 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Támadásban maradt a hazai csapat. Rendre alakította ki helyzeteit. A 29. percben egy letámadás után Bognár szerzett labdát a félpályánál, ami Bükihez pattant, aki 45 m-ről a kínálló kapus felett a hálóba ívelt. 2 perccel később egy mintaszerű támadás végén, ami labdakihozatalból indult, Sarok elhúzta a kapus mellett a labdát, majd az üres kapuba passzolt. Maradt a nagy nyomás, a bal oldalon Tölgyesi futott el, középre centerezett labdajára Patkós Kevin robbant be és 3 méterről bombázott a kapuba. A félidő végén Kertész értékesített egy jogosan megítélt büntetőt. Hosszú idő után ez volt az első bajnoki gólja.

A második félidő eseménytelenül zajlott. Igazi mezőnyjáték jellemezte a találkozót. Egy rossz védekezést kihasználva Veres révén szépített a Mány. Az utolsó percben Papp előtt adódott lehetőség és bal lábbal a jobb sarokba passzolta a labdát. A hazai csapat teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Végeredmény: Főnix - Mány 6:1.

Jók: Büki, Sarok, Meszlényi ill. Bukovecz

Szponzoraink

 
FŐNIX KUPA2019 TÉL Meghívó letöltése