Zuhogó esőben kezdődött a találkozó és a hazaiak nagyon belevetették magukat a küzdelembe. Az első helyzetet is ők alakították ki, de Papp Krisztofer akkor még a kapu mellé lőtte a labdát.

Nyomás alatt volt a sárbogárdi kapu. Sarok Zsombor 4 méterről a jobb oldali kapufát találta telibe. Végül góllá érett a hazaiak fölénye. Kertész passza után Papp elé került a labda, aki 5 méterről a bal felső sarokba bombázott. 1-0.

Támadásban maradt a Főnix csapata. Adorján lépett ki egy labdával és a kapus fölött elegánsan a hálóba emelt, 2-0. A második félidőben egy teljesen más Sárbogárd jött ki a gyepre, ami megzavarta az addig jól futballozó Főnixeseket. Ennek ellenére Patkós gyömöszölt be egy labdát a tizenhatoson belülre, ami a kimozduló kapuson felpattant és Jófejű 5 méterről a kapuba fejelt, 3-0.

A Sárbogárdiak rendre dolgozták ki a helyzeteiket és az egyik támadás végén sikerült gólt szerezniük, 3-1. A vendégek továbbra is támadásban maradtak, míg a hazaiak csak védekeztek. A hátralévő időben sikerült megőrizni a vezetést és az első félidőnek köszönhetően megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai csapat.

Főnix U15-Csepel

Egy betegségektől megtizedelt ellenfél ellen léptünk pályára. Úgy éreztem, hogy ez a tabella hátsó részéhez tartozó csapat túl szeretett volna lenni a mérkőzésen. Jól játszottunk, ezáltal lehetőség nyílt a játékhelyzetek gyakorlására. Végeredmény: 6:1.

Kelen-Főnix U15

Rangadónak számító mérkőzésen léptek pályára a Főnixesek. Az első helyezett Kelenhez látogattunk. Dinamikus mérkőzést játszottunk és az elejétől fogva az ellenfélre tudtuk kényszeríteni a játékunkat. Élesek és koncentráltak voltunk és jól működtünk csapatként. Gratulálok. Végeredmény: 0:4.

Ikarus -Főnix U15

Egy barátságtalan hideg időben sikerült nyerni. Csapatunk egyik erőssége, hogy gyengébb játékkal is tudja a mérkőzéseket hozni. Ez a mai napon is így volt. Tompák voltunk és pontatlanok. Harcos és kellemetlen ellenféllel játszottunk. Tettük a dolgunkat, de pluszt nem tudtunk hozzáadni. Végeredmény: 0:4.

Főnix U15-Érd

Egy edzőmecssel felérő bajnoki forduló volt. Abszolút a saját akaratunk dominált. Szép megoldásokat alakítottunk ki. Ez a találkozó szintén egy jó gyakorló mérkőzésnek felelt meg. Végeredmény: 9:0.

Iváncsa-Főnix U15

Egy nehéz meccsre számítottam az őszi fordulóból kiindulva. Fizikálisan erős, agrasszív játékosok alkotják az ellenfelet. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, 5 perc alatt 3 gólt tudtunk szerezni. Ez meghatározta az egész találkozót. Rendkívül pontosan, gyorsan, jól játszottunk és a helyzeteinket értékesíteni tudtuk. Gratulálok. Végeredmény: 1:9.

Budafok-Főnix U15 

Azt hiszem a vendéglátóink sem számítottak erre az eredményre és egyben ekkora mezőnyfölényre. A melegítésnél érezhető volt, hogy a fiúk megint egy jó mérkőzést fognak játszani. Jól működtek a csapatrészek, gyorsak és stabilak voltunk. Összegségében nagyon örülök a fiúk eddigi teljesítményének. Az őszi idényt elkönyvelem annak, hogy vissza kellett szokniuk az én személyiségemhez és az elképzeléseimhez. Jó úton haladnak a céljaik felé, bár sok mérkőzés van még hátra. Ha sérülés és betegség nem szól közbe, akkor szép nyarunk lehet. Sok sikert!  Végeredmény: 0:10

Értékelt: Lehoczky Zoltán, utánpótlás edző

A mérkőzés 7. percében Büki tálalt Jófejű elé, aki 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Támadásban maradt a hazai csapat. Rendre alakította ki helyzeteit. A 29. percben egy letámadás után Bognár szerzett labdát a félpályánál, ami Bükihez pattant, aki 45 m-ről a kínálló kapus felett a hálóba ívelt. 2 perccel később egy mintaszerű támadás végén, ami labdakihozatalból indult, Sarok elhúzta a kapus mellett a labdát, majd az üres kapuba passzolt. Maradt a nagy nyomás, a bal oldalon Tölgyesi futott el, középre centerezett labdajára Patkós Kevin robbant be és 3 méterről bombázott a kapuba. A félidő végén Kertész értékesített egy jogosan megítélt büntetőt. Hosszú idő után ez volt az első bajnoki gólja.

A második félidő eseménytelenül zajlott. Igazi mezőnyjáték jellemezte a találkozót. Egy rossz védekezést kihasználva Veres révén szépített a Mány. Az utolsó percben Papp előtt adódott lehetőség és bal lábbal a jobb sarokba passzolta a labdát. A hazai csapat teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Végeredmény: Főnix - Mány 6:1.

Jók: Büki, Sarok, Meszlényi ill. Bukovecz

Vasárnap délelőtt egy szombatról elhalasztott mérkőzést pótolt a Főnix U14-es csapata, Veszprémben vendégeskedtek. Nem indult jól a mérkőzés. A veszprémiek játékosa lefutotta a komplett védelmünket és a rossz helyen álló Makk mellett a kapuba gurított. Erőtlenek és pontatlanok voltak csapatunk játékosai. Rengeteg technikai hibával játszottak. Ennek ellenére két szép támadást sikerült kialakítanunk, de 100 százalékos gólhelyzetben előbb Füredi, majd Mándity is hibázott.

A második félidőt hat cserével kezdtük, ebből fakadóan egy nagyon kicsit változott a játék képe. Több lehetőségünk akadt, aminek következtében Mádi egy szép támadás végén a kapuba talált. Szinte minden párharcot a veszprémiek nyertek, képtelenek voltunk felvenni velük a testi, fizikai küzdelmet. Itt meg kell jegyezni, hogy a veszprémi csapatot nem alkották semmivel sem erősebb testalkatú játékosok, csak sokkal agilisebben és célratörőbben, akaratosabban futballozotak, mint mi. Rögzített helyzeteknél, illetve szituációk, befejezések megjátszásánál nagyon sok rossz megoldás született. Ugyancsak sok technikai hiba és passzhiba jellemezte a második félidőt és ezentúl taktikailag és fegyelmezetlen volt a társaság. Teljesen megérdemelt hazai siker született. Az okait a következő héten elemeznünk kell.

Pavlik József, utánpótlás edző

Főnix U17 - Iváncsa

Jó előjelekkel vártuk ezt a mérkőzést, hiszen előző héten győzelemmel hangolt a csapat, illetve a heti edzésmunka is bizakodásra adott okot. A várakozásaink beigazolódtak, hiszen egy jó iramú mérkőzést láthattunk, ahol mindkét csapat a támadásokat helyezte előtérbe. Ennek ellenére az első félidő 0:0-ás eredménnyel zárult. A gólcsendet a jól játszó Nemes Marcell törte meg az 50. percben szerzett góljával. A vezetésnek nem sokáig örülhettünk, hiszen tizenegy percre rá az Iváncsa egalizálta az eredményt. A játék képe a későbbiekben sem változott. A vezetést ismét nekünk sikerült megszereznünk. Zoboki bombája védhetetlenül repült a hosszú sarokba. Ez a bombagól megfogta kicsit az ellenfelet és három perccel később Krán beállította a végeredményt. Megérdemelt győzelmet arattunk egy jó ellenfél ellen. Magabiztosan várhatjuk az éllovas elleni mérkőzést.

Újbuda - Főnix U17

Március 8-án az Újbuda csapatához látogattunk. Jó mérkőzésnek ígérkezett, hiszen a bajnokság két olyan csapata találkozott, akik szeretik játszani a focit. Már az első pillanatoktól kezdve támadólag lépett fel mindkét csapat. Szép megoldások és mutatós támadások jellemezték a találkozót, annak ellenére, hogy nem kímélték egymást egyik oldalon sem a játékosok. Agresszív letámadasunkkal nem nagyon tudtak mit kezdeni a hazai védők, mi viszont már a támadó harmadunkban megszerzett labdákból helyzeteket tudtunk kialakítani. Először Holló, majd Zoboki került ziccerbe, de gólt nem sikerült szerezni. Egy gyorsan elvégzett szöglet után Holló fejese talált utat a hazai kapuba, de egy korábban elkövetett szabálytalanság miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Hasonló szituációban a túloldalon a játékvezető sípja néma maradt és az Újbuda a 42. percben megszerezte a vezetést. 2 percre rá az addig hibátlanul és magabiztosan játszó Krán felesleges és durva szabálytalansága után jogosan felmutatta neki a piros lapot a játékvezető. Ez rányomta a bélyegét a második félidőre is. Ennek ellenére nem látszódott, hogy emberhátrányban vagyunk és helyzetekig is eljutottunk, de azok kimaradtak. Egy elkésett szerelési kísérlet után Bedics Tamást sérülés miatt le kellett cserélni a 65.percben. Az idő elteltével az emberelőnyben játszó Újbuda kezdte átvenni a mérkőzés irányítását. Nekünk a későbbiekben is kimaradtak a helyzeteink, míg ellenfelünk értékesíteni tudta övéit. Igy kialakul a 4:0-ás végeredmény. Az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét, ennek ellenére gratulálunk az Újbuda csapatának a győzelemhez. Az eredményétől függetlenül külön öröm számunkra, hogy Balla, Lehoczky és Schrenk is bemutatkozott az U17-es csapatunkban es jó játekukkal letették a névjegyüket.

Bognár Imre, utánpótlás edző

Következő mérkőzések

Mostanában nincsenek események

Esemény naptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szponzoraink

 
FŐNIX KUPA2019 TÉL Meghívó letöltése