Bemutatkozás

Egyesületünk 2007. őszén alakult meg kettő, a magyar labdarúgás iránt elkötelezett szülő elhatározásának eredményeként. Működésünkkel segíteni szeretnénk a magyar labdarúgás fellendítését itthon és nemzetközi szinten is a helyüket megálló fiatal nemzedékek kinevelésével.

 

A Főnix-Gold Fc. Utánpótlás-nevelő Sportegyesület 6 éves kortól foglalkozik a gyermekekkel és nyújt kiemelt szintű szakmai munkát és odafigyelést.

A labdarúgáshoz valódi elhivatottságot érző gyerekeknek, a „legjobbak a legjobbakkal” elv alapján, a mindenkori életkori sajátosságaiknak megfelelően biztosítjuk a töretlen fejlődést.

Korosztályonként kizárólag 12 maximum 16 gyermekkel foglalkozunk, hogy a megfelelő fejlődést és edzői odafigyelést garantálni tudjuk.

Célunk tehát nem egy tömegsportbázis kialakítása, ezért korosztályainkat szigorú válogatási rendszeren és orvosi felméréseken alapuló kiválasztás szerint állítjuk össze.

Egyesületünknél a tagsági díjak beszedése érdekében sem növeljük korosztályaink létszámát, így van lehetőségünk arra, hogy az edzéseken a személyenkénti sajátosságokat maximálisan figyelembe vegyük.

Hitvallásunk:

Ne váltsd meg a világot, valósítsd meg Önmagad! Ha megvalósítottad Önmagad, megválthatod a világot!

Szakmai munkánk alapjait a nemzetközileg is elismert AFC AJAX Amsterdam utánpótlás programját kiegészítve a Bot-Mezey - féle utánpótlás program adja.

A profi szakmai irányítást UEFA minősítéssel rendelkező edzői apparátusunk biztosítja.

A sikeresen felépített szakmai munka mellé nagyon fontos azonban egy komoly, jó minőségű pályákkal rendelkező bázis létrehozása és működtetése is.

Büszkén állíthatjuk, hogy csapataink jelenleg hazánkban az egyik legjobb bázissal rendelkeznek, hiszen Európában is ritka kétpályás fedett műfüves csarnok ad otthont Egyesületünknek mintegy 2500 m2-en. Központunkban minden felszerelés és infrastruktúra adott egy komoly színvonalú szakmai munka elvégzéséhez.

Fontos követelmény csapatainknál a sport mellett a humán képzés minősége is, ezért 2009 szeptemberétől a Főnix Gold Fc. csapatainak a székesfehérvári Vörösmarty Általános Iskola Vezetőségével kötött együttműködési megállapodás alapján külön sport/labdarúgás tagozatos osztályok indítására van lehetősége.

Az iskolát ott kezdő növendékeink a sport és humán képzésből egyaránt megfelelő mennyiségű és minőségű képzést kapnak.

Mint utánpótlás-nevelő egyesületnek a profi munka elvégzése mellett a legfontosabb feladatunk egy komoly továbblépési lehetőség biztosítása korosztályaink részére.

Főnix Gold Fc. Elnök

Szponzoraink

 
FŐNIX KUPA2019 TÉL Meghívó letöltése