Óriási dicsőség a magyar utánpótlásnak a Főnix sikere..

Európa csúcsán a FŐNIX!!!

U11-es csapatunk még tavaly szeptemberben Szoboszlai Zsolt szakmai vezető és Kovács Attila vezetőedző vezetésével kvalifikálta magát a Cordial Cup európai döntőjébe.

A 06.10.-06.13 között Tirolban kiváló körülmények között megrendezett tornán 47 csapattal mérhettük össze tudásunkat. Itt végre tényleg jó körülmények között és kiváló minőségű „biliárdasztal” pályákon játszhattuk mérkőzéseinket.

Igaz, az első nap rosszul kezdődött, mivel egyik meghatározó játékosunk reggelre gyomorrontást kapott, így az első játéknapon nem is tudott pályára lépni. Ennek ellenére  csapatunk a csoportmérkőzéseken jól szerepelt és a torna 8 csoportja közül a legtöbb rúgott és a legkevesebb kapott góllal a csoportunkat megnyerve jutottunk a legjobb 16 közé.
Másnap már a teljes csapat pályára tudott lépni, bár a felgyógyult játékosunkat inkább a szíve vitte mint az energia hajtotta egy ilyen rosszúllétekkel eltöltött nap után. Tehát  a 8 közé jutásért a G csoport II. /Fc. Hersbruck) helyezettjével kerültünk össze és magabiztos jó játékkal egy percig sem volt kétséges a továbbjutásunk. A négyközé jutásért a torna egyik favoritjával a RED BULL Salzburggal kerültünk szembe.
A kiváló játékerőt képviselő Salzburgiak magabiztosan léptek pályára ellenünk, de rögtön meg is illetődtek amikor a kezdő sípszó elhangzott, hiszen nem számítottak ekkora ellenállásra, sőt….. Előbb csak helyzetek az egyik, majd a másik oldalon, de kis idő múlva aztán egy szép támadás végén megszereztük a vezetést. A játék kemény párharcokat és parázs jeleneteket hozott (némi bírói segédlettel), de a második találatunk után már nem volt kétséges, hogy ki a jobb ezen a napon.

Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen a második játékrész vége előtt a csapat a harmadik gólját is megszerezte, bebiztosítva helyét a legjobb négy között.

A döntőbejutásért a Tiroli Akadémia csapatával játszottunk megint, akik a csoportmérkőzések során az ellenünk elért 1:1-es döntetlen miatt titkon még reménykedtek az immár győzelmi esélyesé előlépett FŐNIX ellen.

Ezt a reményüket azonban hamar szertefoszlattuk, mert a csapat lehengerlő játékkal 1-2-3 :0 arányban vezetett, de amikor egy kicsit kiengedtünk  az ellenfelünk szépíteni tudott. A hibánkat hamar kijavítva ismét visszahoztuk a 3 gólos különbséget 4:1 majd a lefújás előtt még egy gólpasszt adtunk ellenfelünknek így alakult ki a 4:2-es végeredmény.

 A mérkőzés után boldogan tapasztaltuk, hogy a stadion teljes közönsége tapsolt a csapatnak a mutatott játékért és a régió labdarúgószövetségének vezetői is sorban gratuláltak nekünk. Ezután tovább utaztunk GOIN-ba a döntő színhelyére, ahol igazi döntőt megillető hangulat és óriási felhajtás fogadott minket. A mindent eldöntő mérkőzésen az FC. Zürich fiataljaival mérkőztünk. A mérkőzés elején a csapatok egymásnak estek, és miután több ziccert is kihagytunk a Zürich csapatának az egyik támadást eredményesen sikerült befejezni (0:1). Szerencsére nem ment el a csapat kedve és egy két perccel később megszereztük az egyenlítő gólt (1:1). Ezután megnyugodtak a srácok és fokozatosan átvettük a kezdeményezést. Helyenként a hálás közönséget is gyönyörködtető megoldások után előbb megszereztük a vezetést majd parádés játékkal végül 4:1 arányú teljesen megérdemelt győzelemmel megyszereztük a 14. Cordial Cup vándorkupáját.

A mérkőzést követően a közönség vastapsal köszöntötte a győzteseket, akik -minden álszerénység nélkül mondhatjuk - Európa Csúcsára jutottak óriási elismerést hozva ezzel a Főnixnek és úgy gondoljuk a magyar focinak is, hiszen ezen a rangos tornán Magyar csapat még soha eddig, de még csak ennek a közelébe sem jutott!!.

SZÉP VOLT FIÚK!!!!!! HAJRÁ FŐNIX!!!!

Szoboszlai Zsolt elmondta: elégedett és büszke vagyok, hiszen most is bebizonyítottuk, hogy az a képzési rendszer amit a kezdetektől csinálunk és továbbra is csinálni fogunk igenis a helyes út!!

Óriási eredménynek tartom, hogy a tornán a FŐNIX a Bayern München, a Hertha, a Bayern Leverkusen, a Rapid Wien, a Luton Town, a Red Bull Salzburg, a Nitra, a Bratislava, a Linz, az Fc Zürich és természetesen nem lebecsülve a többi, a nagyközönség számára nem ismert csapatokat –hiszen mi is ezek közé tartozunk – mindenkit maga mögé utasított. Aki szakamberként figyelte ezt a tornát egyértelműen láthatta, hogy a csapat ennek a szezonnak a zárásaként megérdemelten jutott a csúcsra!!! Öröm volt számomra az is, hogy a külföldi csapatok managereitől és edzőitől érkezett nagyon sok elismerés és gratuláció mellett, - akiket lenyűgözött a csapat teljesítménye - , végre elmondhatom, hogy a csapatom mentálisan és fizikálisan is a legerősebb volt, hiszen a kiváló játék mellett az egész tornán a legtöbb gólt rúgtuk és a legkevesebbet kaptuk!! Gratulálok ehhez az óriási sikerhez!!! Remélem végre mindenki felkapja a fejét erre a sikerre!!

A torna végeredménye: letöltés

A döntő góljait az alábbi link segítségével lehet megnézni:

http://www.youtube.com/watch?v=bsR85nu5Ey8&feature=player_embedded


FŐNIX GOLD FC

Következő mérkőzések

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény

Esemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szponzoraink

 
FŐNIX KUPA2015 TÉL Meghívó letöltése Invitation download