Felemásra sikeredett az AGRIAPIPE kupa csapatainknak...

Szakmai vezetésünk ezt a tornát a ráhangolódás első állomásának szánta a december harmadikától ötödikéig Németországba, egy nagyszabású nemzetközi megmérettetésre induló 1999, 2000-es vegyes csapatunknak. Fiainkat ezért a legidősebb korosztályba, az 1998-asba neveztük.

                                    

A torna kedvéért tehát 2000-es csapatunkat összekuszáltuk, kiemelve belőle négy játékost akik a 99-es csapatba kerültek. Ezzel a húzással egyben  lehetőséget is teremtettek edzőink azoknak az ifjaknak, akik az elmúlt tornákon kevesebb lehetőséget kaptak, hogy megmutassák,  ők is ebbe a csapatba valók!

A megbolygatott  csapatok mellett, már az indulás előtt baljós jelek árnyékolták be szereplésünket, ugyanis 99-es kapusunk magas láz miatt már el sem tudott utazni a csapattal, - jobbulást LUCA!! -  másik mezőnyjátékosunk pedig a helyszínen lett rosszul és  emiatt nem tudott szerepelni.  

A betegség legkisebb  korosztályunkat sem kerülte el, úgyhogy ennél a csapatunknál sem volt teljes a létszámunk.

2002-es csapatunk szombati első mérkőzésén szép játékkal győzelemmel kezdett, majd egyik alapemberünk megbetegedése felborította fiainkban a rendet és két vereség után másnap már az alsóházban folytattuk a kieséses küzdelmeket.

Vasárnapra az edző a fejekben rendet téve küldte pályára a srácainkkat és ezután minden mérkőzésünket jó játékkal párosulva megynyertünk és zártuk a tornát az alsóház első, a torna 9. helyén.

Szoboszlai Zsolt vezetőedző elmondta: A betegség kicsit felborította a rendet a fejek ben, de ezt orvosoltuk így az eredménytől függetlenül elégedett vagyok a csapattal. Bár tisztán látszik, hogy tanuló fázisban vagyunk és a játékrend amit tanulunk még nem üllepedett le a fejekben  (- ez olyan ellenfeleknek akiknek az eredmény a fontos és nem a játék azoknak ez jó - és taktikai húzásokkal eredményesek lehetnek ellenünk.)

Ezek az évek ilyenek, nem az erdmény a fontos, ezt mindenkinek el kell fogadni, majd eljön az idő nálunk is amikor ez már nem számít!

 

2000-es csapatunk az első játéknapon egy lélektelen, futást és játékot mellőző szerepléssel  megérdemelt 5:0 arányú vereséggel kezdett az FTC csapata ellen. Ezután úgy látszik jót tett a fejekben az edzői szigor és két győzelemmel elmondhatjuk, hogy bár felemás játékkal csoportunk másodikjaként jutottunk a felsőágba a legjobb nyolc közé.

Másnap ebben a korcsoportban is kieséses küzdelmekkel került eldöntésre a kupa sorsa. A második játéknapon a négy közé jutásért a későbbi döntős Csepel Halászi csapatával játszottunk és bár a játék már a miénk volt, de a kapusunk sérülése majd cseréje nem sok jóval kecsegtetett és egy távoli lövéssel 1:0 vereséget szenvedett csapatunk.

Kovács Attila vezetőedző elmondta: Bár 2000-es csapatunk megtépázva, 2001-es srácokkal kiegészülve érkezett a tornára, ez nem lehetett ok az első meccsen mutatott lélektelen, minden küzdő szellemet és futást nélkülöző játékra!! A többi mérkőzésen már összeszedettebb volt a játékunk de ez sem volt elég ezen a napon még a négy közé jutásra sem! Majd legközelebb! Jó tanulság volt ez azoknak a fiataloknak akik eddig kevesebbet jutottak játékhoz az elmúlt időkben.

 

99-es csapatunk tehát baljósan, egyik mezőnyjátékosunkkal a kapuban kezdte a tornát és bár lefociztuk a KTE csapatát, 2:1 arányban mégis vereséget szenvedtünk. A második mérkőzésen, ahhoz , hogy a továbbjutás eldöntése a mi kezünkben maradjon az FTC csapatát mindenképpen le kellett győznünk.

Csapatunk felnőtt a feladathoz és kiváló teljesítménnyel, jó játékkal, felvéve a küzdelmet az erősebb testalkatú játékosokkal magabiztos 3:1 arányú győzelemmel nyerte ezt a mérkőzést!! A folytatásban az Ajka 98-as csapata következett, akik nagyon erőszakosan testi fölényüket kihasználva kezdték a meccset, majd meg is szerezték a vezetést, de egy perc múlva jött az egyenlítés. A folytatásban is mi játszottunk, de a vezetést ismét az ellenfél szerezte meg egy eladott labdából. A fiúk azonban nem adták fel és a mérkőzés vége előtt kiegyenlítettek, ami a továbbjutást eredményezte számunkra. 

Másnap a Hajdúszoboszló csapatával kezdtük a kieséses küzdelmet és a nap első mérkőzésén 4:1 arányban győztük le ellenfelünket. A döntőbe jutásért a hazai csapattal  az EGER FC.-vel játszottunk és folytatva jó játékunkat nyertünk 1:0 ra, bejutva ezzel a fináléba. 

A döntőben a Csepel Halászi 98-as gárdája várt minket és bár a focit itt is mi játszottuk a szerencse és a bíró nem állt mellettünk és 2:1 arányban vereséget szenvedtünk ezzel a torna II. helyén végeztünk. A 2000-es születésű Szoboszlai Dominik pedig megérdemelten lett a torna legjobb játékosa! Gratulálunk neki és az egész csapatnak!! 

Szoboszlai Zsolt vezetőedző elmondta: nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, hogy bátran felvették a küzdelmet az erősebb és nagyobb testalkatú ellenfelekkel és kiváló játékkal magasan a legjobban játszó csapatként végeztünk a torna II. helyén. Külön öröm számomra, hogy ezek a nagyobb srácok - egyik mérkőzésen sem!! -  akcióból nem tudtak ellenünk gólt szerezni!

Gratulálok az egész csapatnak, jó kezdete volt ez a németországi tornára való ráhangolódásnak!  


FŐNIX GOLD FC

Következő mérkőzések

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény

Esemény naptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szponzoraink

 
FŐNIX KUPA2015 TÉL Meghívó letöltése Invitation download