Főnix szülinap 2019

Néhány gondolat a FŐNIX GOLD FC. 12.  születésnapján...

 

IGY KEZDŐDÖTT...


Amikor hárman elhatároztuk, hogy mások által is tehetségesnek ítélt gyermekeink miatt elindítjuk az egyesületet (Szoboszlai Dominik, Bolla Bendegúz Bence, Molnár Dominik) ,  nem gondoltuk volna, hogy a hazai labdarúgás közege ilyen nehezen fogad majd be egy új résztvevőt a foci színpadára.

NAPJAINKBAN...

Szoboszlai Dominik (2000)

Bolla Bendegúz Bence (1999)

Molnár Dominik (2000)

Fc. Red Bull Salzburg,
Magyar felnőtt válogatott

MOL Fehérvár Fc - kölcsön ZTE FC. NB1.,
U21-es válogatott

PAKS Fc.- kölcsön Ajka Fc. NB2., U19-es válogatott

 
Akkoriban ebben a közegben a résztvevők egymás hátát  és a saját kis fizetésüket féltve elvoltak, csak egyetlen egy dolog NEM SZÁMÍTOTT - pedig itt a legfontosabb szegmens -   a GYERMEK!!! Természetesen tisztelet a kivételnek.

Mint a legtöbb vállalkozásnak, nálunk is a hosszútávú cél a jövedelmezőség lett!!! Ezt mi csak egy módon érhetjük el, ha a ránk bízott tehetséges gyermekekből a lehető legtöbbet kihozva minél többet arra  a szintre próbálunk eljuttatni ahol a focival, -  amit a legjobban szeret csinálni,  - már egzisztenciát tud teremteni Magának és a Családjának!-  ez sajnos a mai is napig csak kevés egyesületre igaz!!!

 

Rövid idő alatt azonban kiderült, hogy a mi elképzeléseink az utánpótlás-nevelésről merőben más a hazánkban megszokottól. Azt gondoltuk és gondoljuk továbbra is, hogy a tehetség önmagában NEM ELÉG,  - vagy csak egy bizonyos szintig - . A világ előtt, ahol azonban már a "Gladiátorok" küzdenek és szórakoztatják az emberek millióit,  ott a tehetség mellé MINDENKÉPPEN KELL a képzettség, amit  töménytelen mennyiségű alázatos munkával lehet elsajátítani!!!
Hát ebbe, a mások számára idilli képbe mi nem illettük bele. Így indultunk akkor...
Ahogy telt múlt az idő, dolgoztunk, küzdöttünk, magunkra maradtunk, végül nem kellettünk senkinek,  de mégis lassanként folyamatosan sikerült fejlődnünk mind szakmailag, mind pedig infrastrukturálisan.
Gyermekeink, játékosaink nőttek, talán mondhatjuk, hogy sikeresek lettek, az elvégzett munkával kiemelkedtek  környezetükben, ami biztosított minket, hogy jó úton járunk!!


 

2016- ban csatlakozott kevés szimpatizánsunkhoz Esterházy Mátyás aki   az EM Sports Consulting Kft. tulajdonosa ( sok kiváló fiatal és felnőtt  játékos menedzsere).
Munkájával folyamatosan segíti  és egyengeti játékosaink karrierjét és egyesületünk útját.

Az eltelt időben néhány nagyobb klub megkeresett minket az együttműködés lehetőségével, de valószínűleg mivel túlságosan határozott célokat szerettünk volna elérni a gyerekek és a magunk  boldogulása miatt is elképzeléseink nem voltak számukra elfogadhatóak, így továbbra is magunkra maradtunk.

Azonban ez nem tántorított el minket, hiszen ha néha elszomorítottak a nehézségek, vagy elkedvetlenedtünk a kialakult helyzetektől , csak bementünk egy edzésre, megnéztünk egy önfeledt focit a FŐNIX-nél és látva kicsik lelkesedését  ismét feltöltődve dolgoztuk tovább!

Itt szeretnénk mindenkiben tudatosítani azt a tényt is, hogy a sok mende-monda és rosszindulatú pletyka ellenére egyesületünket eladni nem fogjuk, hiszen az elmúlt 12 évben az életünk részévé vált bízunk sikerében és továbbra is mindent elkövetünk, hogy fiataljaink minél nagyobb százalékban tehetségükhöz mérten a csúcsra juthassanak!!!!

Továbbá itt szeretném megköszönni tulajdonostársamnak Molnár Csabának, szakmai igazgatónknak és alapítótársunknak Szoboszlai Zsoltnak, Fésü Péter utánpótlás koordinátornak, Pavlik Józsefnek a felnőtt csapat sportigazgatójának és edzőjének, Esterházy Mátyás menedzsernek, valamint minden edzőnknek: Kovács Attila, Fésü Gábor, Balogh Zoltán, Bognár Imre, Bernáth Imre,  Nagy Dániel, Barsch Gábor áldozatos és egyben fanatikus munkájukat akik folyamatos lelkesedésükkel segítették a FŐNIX GOLD FC. munkáját az elmúlt 12 évben.

 

Közös munkánk eredményeképp csak néhány tehetséges játékos az elmúlt 12 évből, aki részben nálunk sajátíthatták el a foci alapjait és jó eséllyel sikeresek lehetnek felnőttként is.
SOK SIKERT NEKIK továbbra is!!!

 

VARGA LUCA (1999)

HINÓRA KRISTÓF (1998)

RÉTI PATRIK (1998)

SZABÓ LEVENTE (1999)

BÉVÁRDI ZSOMBOR (1999)

MTK Hungária, NB1,  Magyar válogatott.

VASAS SC., NB2.
U21-es válogatott.

MOL Fehérvár Fc. jelenleg kölcsön Siófok NB2.

MOL Fehérvár Fc.
jelenleg kölcsön Budaörs NB2, UP válogatott.

VASAS SC. jelenleg kölcsön Debreceni VSC, UP válogatott.

CSOBOTH KEVIN (2000)

CSONKA ANDRÁS (2000)

TÓTH ZOLTÁN (2000)

LEFLER BENJAMIN (2000)

LÁSZLÓ DÁVID (2002)

Benfica Fc. , UP válogatott

FTC NB1, U21-es válogatott

NK NAFTA, UP válogatott

FTC, UP válogatott

HONVÉD FC. , UP válogatott

KALMÁR BENEDEK (2002)

KISS NORBERT (2004)

 

 

PAFC, UP válogatott

PAFC

 

A fenti tehetségeink példamutatóak lehetnek a nálunk felnövő nemzedékek számára, hiszen kisebb korosztályainkban is számos kiemelkedő gyermek van, akikre már a külföldi klubok is figyelnek.
Napjainkban a munkánk és "zászlóvivő" fiataljaink eredményeként már közel kétszáz gyermek képzéséről kell gondoskodnunk NAGY ÖRÖMMEL, de még mindig sok napi  problémával.
Infrastruktúránk  rendben van,  végre nem kell ötven kilométereket utaznunk azért, hogy hazai mérkőzéseinket pályát bérelve le tudjuk játszani. Biztosítottak az edzéshelyszínek télen-nyáron nappal és este is...

Az MLSZ  néhány évvel ezelőtt megválasztott új vezetőivel és stratégiájával elkezdett pozitív irányban megváltozni az utánpótlás-nevelés  környezete, könnyebb a fenntartás és a fejlődés a TAO bevezetésével.
Egy dolog azonban sajnos továbbra sem változik, vagy csak nagyon lassan és ez a képzés minősége. Ez pedig hátráltatja a magyar foci felemelkedését és a tehetséges gyermeket eljutását a profi karrier felé.

Mi azonban feltörekvő fiatal tehetségeinket nézve azt látjuk, hogy jó úton haladunk, továbbra is egy a célunk a szülőkkel, hogy gyermekeinkből profi labdarúgókat neveljünk, hiszen nincs annál csodálatosabb dolog, ha azzal tud valaki egzisztenciát teremteni magának, amit a legjobban szeret csinálni életben!!!

HAJRÁ FŐNIX!! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Szponzoraink

 
FŐNIX KUPA2019 TÉL Meghívó letöltése